Жовтень - Путильський ЗЗСО

Перейти до контакту

Жовтень

Новини > 2020
26.10.2020

Пам’ятка для батьків на період осінніх канікул
Шановні батьки!
1. Перед кожною зустріччю дитини з вулицею не забувайте ще раз нагадати Правила дорожнього руху (особливо це стосується користування велосипедом, роликами). Дуже важливо, щоб дитина не тільки запам'ятовувала, але й добре зрозуміла, що виконувати Правила дорожнього руху потрібно завжди і скрізь. Кращий спосіб навчання – це власний приклад у виконанні дорожньої азбуки. Своєчасне прищеплення дитині навичок дотримання Правил дорожнього руху дозволить запобігти нещасних випадків на дорогах, зберегти найдорожче – життя і здоров'я.
2. Не дозволяйте доньці чи синові бути на вулиці без нагляду дорослих у вечірній та нічний час. (після 21. 00).
3. Наголошуйте про те, щоб діти нічого чужого не брали та своєю поведінкою не створювали криміногенної ситуації (бійки, крадіжки, брутальна поведінка).
4. Слідкуйте за гігієнічними вимогами щодо харчування дитини (особливо це стосується вживання грибів).
5. Памятайте про проблеми, які стоять перед сучасною молоддю: куріння, пияцтво, наркоманія (у звязку зі становленням характеру Вашої дитини, прийміть до уваги те, що ніхто з підлітків не застрахований від них). Особливо зверніть увагу на друзів дитини.
6. Зверніть увагу на небезпеку поширення застудних захворювань та грипу в осінній період.
7. Не залишайте дітей без нагляду!
8. Не дозволяйте дітям гратися і кататися на ставках та річці.
9. Пояснюйте дітям, чому небезпечно грати в рогатки, стріляти з самопала, кидати ніж у ціль.
10. Попереджуйте самостійне перебування дітей біля річки і в лісі.
11. Ліки, отрутохімікати, пальне, тримайте під замком.
12. Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Виділіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Памятайте, ці хвилини вимірюватимуться ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди – потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.
Під час канікул відповідальність за життя та здоровя дітей несуть батьки!
22.10.2020

Цей навчальний рік стартував в умовах світової пандемії, тому й не дивно, що проблемі здоров'я сьогодні приділяється значна увага. Ми теж вирішили не залишатися осторонь і запустили у школі челенж Ми обираємо здоров'я. У його рамках кожен клас повинен висвітлити проблему здорового способу життя у будь-якій формі. Школярі жваво відреагували на цю подію. Учні 2-А класу досліджували вплив вітамінів на здоров'я людини і зробили висновок, що бути здоровим – легко, варто тільки відмовитися від шкідливої їжі та згадати про корисні продукти харчування. А учні 2-В класу склали правила здорового способу життя та пообіцяли їх дотримуватися.
Естафету підхопили третьокласники, вони дружно помандрували у віртуальну країну Здоров'я. Школярі виконали багато завдань: складати правильний розпорядок дня, знаходили правильні та виправляли хибні твердження щодо здорового способу життя, багато жартували та продемонстрували чудову фізичну підготовку!
 
Четвертокласники, як і годиться випускникам, підійшли до справи виважено та відповідально. Вони дискутували, наводили аргументи та робили логічні висновки щодо чинників, які впливають на стан людини.
Творчо до челенджу підійшли учні 6-А класу, вони провели годину спілкування Олімпійськими шляхами до здорового майбутнього під час якої згадали історію та ще раз переконалися, що у здоровому тілі – здоровий дух.
Завершили жовтневий етап челенджу старшокласники. Учні 10 класу переглянули відеоролики та ознайомилися зі статистичною інформацією щодо кількості хвороб, які є наслідком шкідливих звичок. Після
почутого та побаченого висновок був зроблений сам собою: “НАМ ПОДОБАЄТЬСЯ БУТИ ЗДОРОВИМИ!”
20.10.2020

У 1945 році в Сан-Франциско (США) створили міжнародну Організацію Об’єднаних Націй (ООН). Цілі її діяльності: підтримка міжнародного миру та безпеки, забезпечення міжнародного співробітництва у сфері розв’язання міжнародних проблем.
У зв’язку з повноваженнями, наданими Статутом ООН, і її унікальним міжнародним характером, Організація може ухвалювати рішення з питань, що стоять перед людством у ХХІ столітті. Наприклад, мир і безпека, зміна клімату, сталий розвиток, права людини, роззброєння, тероризм, гуманітарні та надзвичайні ситуації, ґендерна рівність, управління, виробництво продовольства й багато іншого. ООН – це платформа, на якій представники кожної країни можуть висловити свої погляди в Генеральній Асамблеї, Раді Безпеки, Економічній і Соціальній Раді, інших органах та комітетах. Організація сприяє налагодженню діалогу між державами-членами й проведенню переговорів. ООН – це механізм, за допомогою якого уряди різних країн знаходять точки дотику й спільно вирішують проблеми.
Сьогодні до складу ООН входять 193 країни-члени, зокрема, Україна.
До речі, наша держава була однією з перших серед 51-єї держави, що підписала Статут ООН.
Цього року ООН святкує своє 75-річчя! Разом із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) EdEra розробила план та матеріали до уроку “Знаю права і змінюю світ”.
Учні 10 класу долучилися до проведення цього уроку та дізналися багато цікавого та корисного матеріалу про результати роботи ООН та ЮНІСЕФ, глобальні Цілі сталого розвитку, права дитини та Конвенцію ООН про права дитини.
15.10.2020

Щороку в школі проводиться Тиждень безпеки дорожнього руху “Увага! Діти на дорозі!”. В рамках цього тижня пройшли профілактичні заходи з безпеки дорожнього руху.
До проведення заходів щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму залучилися працівники поліції, яким небайдуже збереження дитячого життя на дорозі. Вони розповіли про правила безпеки та ще раз нагадали, що дорога не пробачає пустощів.
Щоб нагадати дітям Правила дорожнього руху, призабуті за літній період, класні керівники провели годину спілкування про безпечну поведінку на дорозі, а також відповідний інструктаж.
04.10.2020

В такий чудовий осінній день, 4 жовтня, ми відзначаємо наше професійне свято – День Учителя. Бути вчителем – це покликання. Ми прийшли до цієї професії не випадково, ми довго готувалися. Зараз я вже не можу уявити своє життя без школи, без наших чудових учнів, без Вас, колеги. Я хочу привітати вас з Вашим професійним святом, а також сказати спасибі за те, що ви завжди поруч. Я дуже хочу, щоб ви завжди відчували любов дітей, щоб ви знаходили приємні моменти навіть у найнеприємнших ситуаціях у школі.
 
Нехай учні радують Вас гарними оцінками та хорошою поведінкою не тільки сьогодні, а й завжди.
01.10.2020

29-30 вересня у нашій школі було проведено єдиний тематичний урок-реквієм “Бабин Яр – трагедія і пам'ять”.
Учні дізналися про те, як 79 років тому сталася одна з найжахливіших подій Голокосту – масові розстріли мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві, які нацисти вчинили у 1941-1943 роках.
Ця історія довго замовчувалася. Одними з перших табуйовану тему порушили письменники Віктор Некрасов, Анатолій Кузнецов, а також дисидент Іван Дзюба, який 29 вересня 1966 року виступив з промовою перед учасниками скорботної церемонії, назвавши Бабин Яр “спільною трагедією єврейського і українського народів”.
Сучасних школярів від тих подій відділяють десятиліття, але вони повинні знати історію, якою б гіркою вона не була, щоб ніколи знову ніхто не став свідком такої трагедії та людського болю.
Назад до змісту