Листопад - Путильський ЗЗСО

Перейти до контакту

Листопад

Новини > 2019
29.11.2019

З 25 по 29 листопада у школі проходив тиждень трудового навчання. Вчителі праці Терен Н.А. та Буняк С.М. організували виставку дитячих робіт. Дівчата п’ятих класів продемонстрували вміння та творчість при виготовленні гольниці та її оздобленні за допомогою ручних швів, а хлопці-шестикласники вправлялися у роботі з металом.
Дорогі школярі, любіть уроки трудового навчання, адже практичні вміння дуже важливі у житті і щось ремонтувати чи шити доведеться кожному з вас!
28.11.2019

28 листопада маленькі другокласники (вчитель Міцкан Т.В.) розмірковували про роль добра у нашому житті. Школярики створювали правила поведінки для доброї людини, дарували посмішки та “виростили” справжнє дерево доброти.
Давня притча про мудреця та метелика навчила школярів вірити в те, що наше щастя у наших руках.
27.11.2019

Сьогодні Клим Р.В., класний керівник 8-Б класу, запросила батьків на зустріч за чашкою чаю та обговорила важливі питання із життя класу.
Час змінюється, змінюються підходи до організації роботи з батьками. Нетрадиційні форми дають змогу зробити зустріч батьків та класних керівників більш приємною.
Сподіваємося, що нові форми батьківських зборів припадуть до душі як вчителям, так і батькам.
27.11.2019

27 листопада Поляк О.В. та її четвертокласники провели тренінг “Життя – це щастя”. Обговорюючи це питання, школярі висловлювали власну думку та розмірковували над складними аспектами людського буття.
Працюючи в групах, вони створили серце щастя, яке вчить співпереживати та любити, а вправа “Радісна веселка” додала всім позитиву, веселого настрою та яскравих фарб життя.
26.11.2019

П’ятикласники та їх класний керівник Віщук М.Д. провели екскурсію до місцевого відділу поліції.
Працівники правоохоронних органів ознайомили учнів із специфікою своєї роботи та навіть продемонстрували зброю.
У кожного залишилося море вражень, а багато хлопців задумалися над тим, чи не обрати їм цю героїчну професію у майбутньому.
26.11.2019

Погода робить нам справжні подарунки у вигляді чергового “бабиного” літа та відтягуючи час настання справжніх холодів. Скористатися цим вирішили учні 5-А класу (вчитель Скидан У.С.), які 26 листопада вирушили на екскурсію рідним краєм.
Пятикласники відвідали Селятинський звіринець та побували на заставі. Учні зайвий раз переконалися, що наш край гарний у будь-яку пору року і щоразу можна відкривати все нові і нові гарні місця.
25.11.2019

25 листопада провідним фахівцем з екологічної освіти НПП “Черемоський” Тонієвич І.М. було проведено з гуртківцями “Юні любителі природи” заняття “Знавці природи”. На занятті вихованці показали свої творчі вміння та швидкість при виконанні різноманітних завдань.
Юні знавці довели вміння культурно поводитися на природі, адже спілкування з нею дає найбільшу насолоду та радість, викликає найпалкішу любов до рідного краю, до життя.
22.11.2019

Сьогодні класний керівник 10-А класу Берла І.М. провела батьківські збори за участю шкільного психолога Клим Р.В. Темою обговорення стала проблема шляхів взаємодії між батьками та дітьми. У цікавій формі батьки дізналися про 4 типи виховання, різні підходи у спілкуванні з дітьми.
Дуже зворушливим моментом стало читання листів, які діти написали для батьків, та складання послання-відповіді.
22.11.2019

Голодомор… Скільки страждань у цьому слові. Живучи сучасним життям, нам подекуди важко повною мірою осягнути глибину трагедії, яку пережили наші співвітчизники у минулому столітті, зрозуміти весь масштаб дії зла і злочинів проти людяності: коли розстрілювали за п’ять колосків, виганяли на смерть запухлих від голоду дітей, забирали у селян останнє, доводили їх до відчаю, смерті, коли країну, яка здавна славиться своєю родючою землею і працьовитим народом, перетворили на суцільну братську могилу безвинних жертв штучного голоду...
Напередодні дня памяті жертв голодоморів, який припадає на четверту суботу листопада, учні 3-Б класу (вчитель Гасюк О.В.) та 10-Б класу (вчитель Мацькан М.З.) провели тематичні бесіди. Почуте вразило як малих, так і великих. Ми повинні пам’ятати ці страшні і трагічні сторінки нашої історії, щоб ніколи вони не повторилися знову.
22.11.2019

15 листопада увесь світ відзначає день вторинної переробки, головною метою якого є привернути увагу влади, громадськості до проблеми накопичення відходів та можливості їх утилізації.
22 листопада відділ еколого-освітньої роботи та рекреації провів заняття про утилізацію та переробку відходів для учнів 7-А класу.
Школярі прослухали лекційний матеріал, переглянули відеоролики про всі етапи життя сміття, що нас оточує, як його сортують та переробляють.
Для учнів були виготовлено спеціальні підписані ящики для відходів зі скла, паперу, металу, пластику, органіки.
Діти дізналися і про небезпечні відходи, про їх шкідливість для довкілля та людства.
В Україні проблема відходів з кожним роком обговорюється все більше. Сподіваємося, що після проведеного заняття школярі задумаються над цією важливою проблемою і робитимуть все можливе, щоб сміття стало якомога менше.
22.11.2019

З 18 по 22 листопада у школі проходив тиждень географії. У понеділок на лінійці вчителька географії Волощук Т.І. розповіла про план роботи. Школярі швидко та з ентузіазмом взялися до роботи, адже всіх, хто виконає завдання очікував приємний бонус – плюс один бал до контрольної роботи.
Учні малювали малюнки на географічну тематику, виготовляли карту України власними руками, переглянули відеофільм “Дика природа Амазонки”, грали в “географічний” футбол, змагалися в інтелектуальних конкурсах.
Завершився тиждень брейн-рингом “Моя Україна”, який провела Мороз М.В., молода вчителька географії, яка тільки розпочала свою педагогічну діяльність.
Вітаємо з успішним дебютом та бажаємо багато не лише географічних, а й педагогічних відкриттів!
21.11.2019

День Гідності і Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. У цей день традиційно відбувається багато заходів по всій Україні. Учні нашої школи теж відзначили це свято запаливши символічні свічки пам’яті про тих, хто втратив своє життя за майбутнє та незалежність, а жовті стрічки стали символом віри у краще, віри у торжество світла та правди і перемоги добра над злом.
21.11.2019

21 листопада учні 9-А класу (вчитель Логош О.В.) провели класну годтну із застосуванням інтерактивних технологій “Життя людини – найвища цінність”.
– Для чого живе людина на Землі?
– Що потрібно зробити, щоб життя було в радість?
– Які ідеали і цілі в житті можна вибрати?
Саме ці питання стали предметом жвавого обговорення. Школярі дискутували, наводили свої аргументи і зробили висновок,що життя у кожного своє, але всіх нас єднають постійні турботи, переживання, клопоти, ризик. Необхідна праця, боротьба, сила волі, щоб досягти чого-небудь. Людина повинна зрозуміти свою життєву мету, намітити шляхи її досягнення і йти до неї, поважаючи оточуючих, не залишаючи за собою руїни, тобто “за будь-яку ціну”. Пошук сенсу життя, свого місця в ньому – дуже складна робота.
15.11.2019

Сьогодні фахівцем з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Путильської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості Аллою Горбан проведено виїзний профорієнтаційний захід для учнів випускного 11-Б класу на тему “Моя професія – мій професійний вибір” за участю шкільного практичного психолога Руслани Клим, педагога-організатора Уляни Скидан та вчителя інформатики Ігора Сирбова.
В результаті зустрічі 19 випускників школи школи пройшли безкоштовне он-лайн тестування у веб-базованій платформі “Моя професія. Консультаційна мережа” в комп’ютерному класі під керівництвом фахівця служби зайнятості Алли Горбан.
Майбутні випускники отримали кваліфіковану консультацію та індивідуальні поради, щодо вибору професії та сфери професійної діяльності.
15.11.2019

З 11 по 15 листопада у нашій школі проходив Глобальний Тиждень безпеки дорожнього руху. У рамках Тижня було організовано зустріч з представниками підрозділу МНС України, оформлено тематичні зони, проведено практичне заняття “Надання першої невідкладної медичної допомоги постраждалим у ДТП”.
З учнями 1-4 класів було проведено бесіду “Дитинству – безпечні дороги”, з 5-6 класами – “Абетка дорожнього руху”, з 7-8 класами – “Крокуємо впевнено країною Дорожнього руху”, зі старшокласниками – “ПДР – запорука мого життя”.
Школярі переглянули мультфільми “Дітям про ПДР” та “Азбука дорожньої безпеки” та документальний фільм “Ціна неуваги. Присвячується пішоходам”.
Учні мали змогу продемонструвати знання правил дорожнього руху та практичні вміння під час загальношкільних заходів:
2-5 класи змагалися у конкурсі “Кращий знавець ПДР”, найкращий результат показали Максимюк Каріна (2-А клас), Ліцкан Антон та Шиманський Денис (3-А клас), Мойса Аліса (4-Б клас) та Торак Тетяна (5-А клас);
6-8 класи взяли участь у грі-квесті, переможці – учні 6-Б, 7-А та 8-Б кл.;
у брейн-ринзі серед старшокласників перемогу здобув 9-Б клас.
Сподіваємося, що все почуте та побачене стане у нагоді кожному і жоден школяр не потрапить у неприємну ситуацію на дорозі.
15.11.2019

15 листопада другокласники разом зі своєю вчителькою Карпенко І.І. здійснили уявну подорож до країни Справедливості та Добра.
Разом з казковими героями учні долали перешкоди, обговорювали правильність дій у різних ситуаціях, ознайомилися з основними статтями Декларації прав людини.
Мандруючи хлопчики та дівчатка дійшли до висновку, що найбільше слід цінувати праведне життя – життя чесне, щире, відкрите. Треба утримуватися від поганих вчинків, лихих намірів та зла.
14.11.2019

Сьогодні учні 9-Б класу провели круглий стіл “Планета толерантності”, присвячений Всесвітньому дню толерантності, який відзначають 16 листопада.
Класний керівник Кера Н.П. ознайомила з видами толерантності, провела інтерактивну вправу, яка наочно показала, що всі люди різні, але саме в цьому і полягає наша унікальність.
Насамкінець школярі пройшли тест “Чи толерантна ти людина?” та обговорили шляхи створення комфортного та толерантного мікроклімату у своєму класі.
13.11.2019

13 листопада відбувся районний фестиваль-конкурс дитячої творчості “Перлини гір”.
У молодшій віковій категорії перемогу здобули учениці нашої школи Лікар Римма (І місце) та Петрик Таїсія (ІІ місце).
Щиро вітаємо дівчат та бажаємо творчих злетів та успіху!
13.11.2019

Щорічно 13 листопада, починаючи з 1998 року, у світі відзначається Всесвітній день доброти. Примітно, що цьогоріч День доброти відзначає 20-річний ювілей.
Дата вибрана не випадково. Цього дня у 1998 році в Токіо відкрилася 1-ша конференція Всесвітнього руху доброти, в якій взяли участь представники багатьох країн.
За роки свого існування День доброти набув своїх добрих і світлих традицій, у багатьох країнах прийнято дарувати квіти і посмішки, робити щирі компліменти і говорити приємні слова, робити добрі вчинки, адресовані як близьким, так і зовсім незнайомим людям, людям похилого віку, нужденним.
Учні 4-В класу (вчитель Томнюк Н.Ф.) долучилися до святкування і провели цікавий захід – “Відкриваємо скриньку добрих справ”. Учні створили портрет добра та виконуючи різноманітні завдання зробили висновок, що врятувати цей світ та зробити його кращим зможе тільки людська доброта.
12.11.2019

12 листопада Гасюк О.В. та її третьокласники дискутували про цінність та красу людського буття. Незважаючи на свій юний вік, школярі чітко усвідомлюють, що життя – це найбільший дар, який потрібно цінувати. На життєвому шляху трапляються різні непередбачувані обставини, перешкоди та проблеми, але їх всіх можна подолати, бо поруч завжди є люди, які допоможуть та підтримають.
Життя – прекрасне у всіх його проявах, треба тільки відкрити очі та душу, щоб насолоджуватися ним!
08.11.2019

Сьогодні учні 6-Б класу та класний керівник Якивюк А.С. провели годину спілкування, яка проходила під гаслом: “Покликання найбільше для людини – добро творити. Це запам’ятай!”. Шестикласники обговорювали проблемні ситуації, ставили себе на місце героїв історій, дискутували, доводили свою думку, переконували, та найбільше всім сподобався унікальний експеримент, який з 2006 року успішно набирає обертів по планеті, – “Фіолетовий браслет 21 день” або “Світ без скарг”.
Засновником проекту став священик Уілл Боуен. Задум полягав у тому, щоб зуміти протриматися 21 день без скарг і ниття. Для контролю потрібно носити браслет на зап’ясті. Якщо людина починає скаржитися чи допускає негатив у думки, то переодягає браслет на іншу руку і починає відлік знову.
Зараз участь у експерименті беруть участь близько 7 мільйонів людей зі 112 країн світу.
Учні виготовили фіолетові браслети і одягнули на руку. Чи вистачить у них терпіння та сили волі надовго? Час покаже. Проте, найголовнішу істину вони вже зрозуміли, – людина починається з добра.
08.11.2019

9 листопада українці відзначають день української писемності та мови. Вже стало доброю традицією у цей день писати диктант всією великою українською родиною.
Дуже приємно, що кількість бажаючих перевірити свої знання з рідною мови щороку зростає.
Напередодні, 8 листопада, у кабінеті №30 о 11:20 зібралися як школярі, так і вчителі, які виявили бажання написати ХІХ Всеукраїнський диктант національної єдності, який організовула Національна суспільна телерадіокомпанія України. Текст можна було сфотографувати чи відсканувати і надіслати протягом 15 хвилин, з 11:45 до 12:00. О 12:00 текст радіодиктанту опублікували. Всі роботи, які були надіслані до 12:00 в електронному варіанті, будуть розглянуті упродовж 10 днів. Автори диктантів, написаних без помилок, отримають заохочувальні призи.
08.11.2019

З 4 по 8 листопада у школі проходив тиждень української мови та літератури. Школярі та вчителі рідної мови плідно попрацювали.
Учні 10-А класу (вчитель Берла І.М.) взяли участь у мовознавчому турнірі.
Учні 6-Б класу (вчитель Логош О.В.) змагалися у інтелектуальній грі за звання найкращого знавця мови, а п’ятикласники (вчитель Скидан У.С.) переглянули відео про історію української писемності.
Пуршега Л.Ф. та Мацьопа Г.Ю. зі школярами провели вікторини та інформаційні хвилинки.
Сподіваємося, що кожен з нас усвідомлює, що знання рідної мови – це показник освіченості. Давайте вивчати рідну мову так, щоб володіти нею на високому рівні.
08.11.2019

Учні нашої школи мали змогу презентувати свої роботи для участі у І етапі інформаційно-просвітницького районного конкурсу дитячих малюнків “Ми проти насильства та жорстокості” у рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”.
Метою акції є попередження проявів цькування та насильства серед учнівської молоді; виховання поваги до сімейних цінностей; розвиток високих моральних якостей.
Конкурс проводився серед трьох вікових категорій у таких номінаціях:
  • “Від миру в родині – до миру в країні”;
  • “Діти відображення власних батьків”;
  • “Я проти насилля в житті (віртуальному світі)”.
Кращі роботи будуть визначені після 15 листопада. Дякуємо всім, хто взяв участь у конкурсі.
01.11.2019

Сьогодні вчителька історії Тимуш Г.Я. виступила з доповіддю “Буковинське віче – реалізація права буковинців на своє національне самовизначення” Історичний ракурс» під час проведення круглого столу до 101 річниці Буковинського віча.
Участь у роботі засідання, яке проходило у методичному кабінеті відділу освіти, молоді та спорту, взяли вчителі історії району, представники адміністрації.
Буковинське віче – історична подія, яка відіграла важливу роль у історії нашого краю і багато в чому стала визначальною у його подальшому становленні.
Назад до змісту